035-2340450 premiumkeur@gmail.com
Bouwkundige Keuring Hilversum

Funderingsonderzoek Muiden


Funderingsonderzoek Muiden. Wilt u snel duidelijkheid over de kwaliteit fundering van uw huis waar u woont of een huis dat u wilt te kopen? Neem contact op met Premiumkeur voor een 100 % onafhankelijk en betaalbare 1e fase funderingsonderzoek Muiden. ☎ 035-2340450  of e-mailen premiumkeur@gmail.com.

We kunnen het funderingsonderzoek Muiden uitvoeren tijdens de bouwkundige keuring bij het kopen van een nieuw huis voor € 699 inclusief btw.

Lees de recensies van tevreden opdrachtgevers.

Wat voor soorten funderingsonderzoek zijn er?

Er zijn 2 soorten funderingsonderzoek: 1e fase funderingsonderzoek en 2e fase funderingsonderzoek. Premiumkeur voert voor u een 1e fase funderingsonderzoek en een 2e fase funderingsonderzoek uit in heel Nederland

  • Wat is een 1e fase funderingsonderzoek?

Dit is een bovengronds oriënterend funderingsonderzoek. Met een vloerwaterpassing en een lintvoegmeting krijgt u direct duidelijkheid over de staat van de fundering.

  • Wat is een 2e fase funderingsonderzoek?

Dit een zeer kostbaar funderingsonderzoek en is pas nodig als blijkt uit het 1e fase funderingsonderzoek dat er een noodzaak is voor een diepgaand 2e fase funderingsonderzoek.

Zeker bij het aankopen van een oud pand of in plaatsen waar funderingsproblemen veel voorkomen raden we aan een 1e fase funderingsonderzoek uit te laten voeren bij het kopen van een huis. Op die manier krijgt u meer duidelijkheid over de toekomstige kosten.

Kosten funderingsonderzoek Muiden


Wat kost een funderingsonderzoek in Muiden?

Een 1e fase funderingsonderzoek Muiden kost € 699 inclusief btw. Met dit funderingsonderzoek wordt de status van de fundering van uw huis snel duidelijk. Het vernieuwen van de fundering in Muiden kost u minimaal 150.000 tot € 250.000, dus dit is zeer belangrijke kennis voor het kopen van een huis!

Bespaar geld en kopzorgen en laat een aanvullend funderingsonderzoek uitvoeren tijdens de bouwkundige keuring van uw huis. Vooral als u een oud huis gaat kopen in Muiden loopt u een groot risico een huis te kopen met een funderingsgebrek.

Premiumkeur heeft de kennis over funderingen en bouwkundige keuringen onder één dak.

Premiumkeur werkt onafhankelijk van makelaars. Op die manier krijg je een eerlijk rapport over de status van je huis, ook als het ‘slecht’ nieuws is en de koop daarom niet door kan gaan. Ons belang is te zorgen dat u een degelijk huis koopt zonder verborgen gebreken. Het is altijd aan te raden het funderingsonderzoek uit te laten voeren door iemand die volledig los staat van de makelaar die als belang het verkopen van zo veel mogelijk huizen heeft.

Voor € 699 inclusief btw inclusief een begrijpelijke rapportage voeren de inspecteurs van Premiumkeur een 1e fase funderingsonderzoek voor u uit in Muiden. Met het funderingsrapport weet u precies de status van de fundering van uw droomhuis!

Neem contact op met Premiumkeur voor vragen over het uitvoeren van een funderingsonderzoek.

“Fred heeft de bouwkundige keuring en een funderingsonderzoek van ons nieuwe huis gedaan op aanraden van een kennis van ons wiens funderingskosten/verbouwing hij goed had ingeschat. Hij ging erg grondig te werk en voor wij aankwamen stond hij al op het dak. Het bouwkundig Rapport was erg compleet en zijn goed door hem geholpen.”

“Fred heeft de bouwkundige keuring en een funderingsonderzoek van ons nieuwe huis gedaan op aanraden van een kennis van ons wiens funderingskosten/verbouwing hij goed had ingeschat. Hij ging erg grondig te werk en voor wij aankwamen stond hij al op het dak. Het bouwkundig Rapport was erg compleet en zijn goed door hem geholpen.”

Funderingsonderzoek
Funderingsonderzoek kruipruimte
Funderingsonderzoek kruipruimte
Funderingsonderzoek

100 % onafhankelijk funderingsonderzoek Muiden


“Bij de aankoop van ons huis hebben wij een bouwkundige keuring laten uitvoeren door de bouwkundig adviseur die onze makelaar had aangeraden. Daar kwam niets zorgwekkends uit.

Afgelopen december bleek dat er sprake was van ernstige vochtproblemen in het souterrain. Omdat wij niet begrepen wat de oorzaak van deze problemen was, hebben wij Fred Tokkie ingeschakeld. Hij constateerde meteen dat de pomp die in het souterrain was geïnstalleerd een grondwaterpomp was en wees ons erop dat dit een enorme red flag was, omdat dit altijd betekent dat er sprake is van vochtoverlast. Ook wees hij ons op allerlei oude sporen van vochtproblematiek. De vochtproblematiek is bij ons dermate ernstig dat er een kelderbak gemaakt moet worden, waarbij ook de fundering moet worden aangepakt.

De bouwkundige die wij bij aankoop op advies van onze makelaar hadden ingeschakeld, had dit natuurlijk moeten zien, maar heeft hier bij ons helemaal geen melding van gemaakt.

Fred heeft ons enorm geholpen met zijn expertise en praktische tips. Een volgende keer schakelen we zeker Fred in en niet een bouwkundige die afhankelijk is van een makelaar om aan opdrachten te komen, zoals degene die wij hadden ingeschakeld. Die heeft er immers belang bij om zo min mogelijk gebreken te melden en de herstelkosten te bagatelliseren, zodat de koop doorgang kan vinden.”

Laat altijd een funderingsonderzoek Muiden uitvoeren als u een oud huis gaat kopen


“Fred al meerdere keren ingeschakeld voor keuringen. Snel, betrouwbaar en eerlijk. Hij heeft ons recent behoed voor een aankoop aan de Prinsengracht waarbij we de facto alleen de grond zouden kopen. Pand verkeerde in zeer slechte staat, fundering moest vernieuwd worden en er waren vochtproblemen. Verkopend makelaar was op de hoogte maar probeerde dit te verhullen. Fred heeft ons geïnformeerd over het (enorme) te verwachten kostenplaatje, maar ook tijdspad dat een eventuele verbouwing in beslag zou nemen. Uiteraard zijn niet alle bouwtechnische bevindingen onoverkomelijk, maar in dit geval wel.”

“Fred heeft bij ons huis een inspectie gedaan mbt fundering van het huis. Dat heeft mij erg geholpen doordat hij precies de punten kon aangeven waar wat aan dient te gebeuren en ook uit te leggen waarom. Ook voor vragen achteraf was hij beschikbaar en nam hij de tijd. Hele goede service! Wouter”

“Kwamen via zovele goede berichten en reviews bij Fred Tokkie terecht! Eigenlijk wilden wij zelf onze fundering gaan laten onderzoeken en hij heeft ons eigenlijk verder onderwezen over wat daar allemaal bij komt kijken. Zijn adviezen en indicaties zijn voor ons heel waardevol gebleken en wij zullen Tokkie zeker gaan inschakelen wanneer we concretere plannen hebben en ook voor verdere begeleiding en of bouwkundig onderzoek. Fred Tokkie is een zeldzaam exemplaar en moet gekoesterd en gewaardeerd worden en we zijn blij dat we met hem in contact zijn gekomen. Dank! Christa en Yvon”
Funderingsonderzoek in de kruipruimte
Scheuren in de gevel
Scheuren onderzoek
Funderingsonderzoek kruipruimte
Recensie van een bekende Amsterdamse bouwrecht advocaat


“Ik heb Fred leren kennen op het moment dat mijn pand ging verzakken door renovatiewerkzaamheden en kelderbouw bij buren. Ik ben daardoor onlangs zowel verkoper als koper van een pand geworden, dat bleek voor mij het beste te zijn. Ik kende Fred al van naam en reputatie omdat ik als vastgoedrechtadvocaat ‘in het vastgoedwereldje zit’. Ik kan iedereen aanraden Fred in de arm te nemen. Hij gaf mij de juiste inschatting van de werkelijke staat van mijn pand, de te maken kosten etc., dus precies wat ik nodig had. Het werk dat hij doet, doet hij goed. Fred is vakkundig, snel en een prettig persoon. Ik ben hem dankbaar en zal hem voor mezelf in de toekomst weer inschakelen en raad hem ook bij anderen aan. Zeker als het om aankoop van een oud huis gaat. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn bij het kopen van een oud huis. Verkopende makelaars, maar ook kopende makelaars bagatelliseren helaas meer dan eens visueel aanwezige scheurtjes om de koop niet te frustreren nu zij daarmee hun geld verdienen; dat heb ik in mijn werk al vaak meegemaakt. Laat dus bij oude panden altijd een bouwkundig rapport opmaken door een bouwkundige zoals Fred. Fred heeft tientallen jaren ervaring als bouwkundige en werkt onafhankelijk van welke makelaar dan ook. Hij zegt waar het op staat, hij vermeldt de risico’s, maar ook de sterke punten van het huis: Fred zorgt voor een deskundige bouwkundige keuring waarmee bouwkundige risico’s en financiële risico’s aangetoond, vermeden of beperkt kunnen worden. Zeker niet het minst belangrijk: Fred is een zeer bekwaam funderingsspecialist.”

Kosten funderingsherstel Muiden


Funderingsherstel in Muiden kost gemiddeld € 2000 per vierkante meter. Wilt u een kelder onder uw huis dan kost het funderingsherstel ruim € 2500 per vierkante meter.

Dit zijn dus alleen de kosten voor het funderingsherstel.  Na het funderingsherstel moet de bel-etage waar het funderingsherstel heeft plaatsgevonden nog verbouwd/afgebouwd worden en dit kost doorgaans nog eens  2000 per vierkante meter. De doorlooptijd van funderingsherstel + verbouwing is gemiddeld 6-8 maanden.

De kosten voor het maken van alle bouwtekeningen, constructietekeningen en omgevingsvergunning kost u gemiddeld € 10.000

Dit zijn gemiddelde prijzen, de kans dat het allemaal nog veel duurder wordt is niet uitgesloten, want als het huis vol zit met vervuilde grond zal dit de prijs van funderingsherstel flink kunnen opdrijven.

Nu weet u hoeveel schade u kunt oplopen als u geen funderingsonderzoek had laten uitvoeren tijdens de aankoop van uw woning en u zeer waarschijnlijk op aanbevelen van de makelaar een keurder uit het netwerk van de makelaar gebruikt had.

verzakkingen en scheuren metselwerk
Scheuren in de draagmuur
Wat zijn de kosten van een funderingsonderzoek
verzakkingen en scheuren metselwerk

“Fred is zeer professioneel en weet waar hij het overheeft. Ik had een aanvullend funderingsonderzoek nodig voor het aankoop van een woning. Door grondige onderzoek van Fred zijn de funderingsproblemen goed in kaart gebracht en dat heeft geresulteerd in een hele flinke aankoop korting. Zonder Fred zijn expertise had ik dit niet voor elkaar kunnen krijgen.” – Reza

“Enige tijd geleden heeft Fred ons uitstekend bijgestaan. Ten eerste heeft hij een vrijstaand huis met een uitbouw gekeurd waarvan tijdens de keuring bleek dat de fundering niet in orde was. Naar aanleiding daarvan hadden we een voorlopig koopcontract getekend met een extra clausule in verband met de funderingsproblemen en de daar aan verbonden kosten. De verkopende makelaar en eigenaar gaven aan dat het slechts € 10.000 zou kosten om dit te herstellen en na later bleek waren de geschatte herstelkosten € 110.000. Wij hebben door de clausule aanbevolen door Fred het voorlopige koopcontract kunnen laten vervallen. Het tweede huis waar ons oog op viel, heeft Fred ook gekeurd en met wat onderhoudstechnische opmerkingen hebben we dit huis aangekocht en daar wonen we nu zonder noemenswaardige problemen. Dank aan Fred voor zijn deskundige ondersteuning in deze. We bevelen Fred zeker aan.”

Splitsingsvergunning nodig?  Dan is een 2e fase funderingsonderzoek verplicht


Bent u van plan een huis of gebouw te gaan splitsen dan is in veel gevallen een 2e fase funderingsonderzoek noodzakelijk. Dit is een kostbaar funderingsonderzoek en dit kost gemiddeld tussen de € 6000 en de € 8000. Dit is een funderingsinspectie waarbij de houten palen worden opgegraven. Dit is een arbeidsintensieve operatie omdat het graafwerk vaak met de hand gebeurd omdat het niet mogelijk is om een graafmachine in te zetten. Dit is een onderzoek waarbij er veel schade ontstaat aan het gebouw. De vloer op de begane grond of de kelder moet opengebroken worden om de fundering te kunnen inspecteren. Als het een vrijstaand huis is of een hoekhuis dan is het soms mogelijk om de fundering van buiten af te inspecteren waardoor er minder schade ontstaat.

Heeft u vragen over de splitsingsvergunning dan kunt u contact met ons opnemen.

Mocht u funderingsherstel gaan uitvoeren dan raad ik u aan om altijd een nulmeting te laten uitvoeren. Premiumkeur is gespecialiseerd in het uitvoeren van nulmetingen en heeft hier veel ervaring mee. Mocht er schade ontstaan tijdens funderingsherstel dan kunt u door ons een schaderapport laten opstellen zodat u de aannemer aansprakelijk kunt stellen voor die de schade die hij veroorzaakt heeft.

Scheuren onderzoek en een aanvullend funderingsonderzoek


De funderingsexperts van Premiumkeur hebben jarenlange ervaring. Wij zijn experts in het analyseren van alle soorten scheuren in de woning of buiten de woning. Maakt u zich zorgen over de scheuren in uw woning dan raad ik u aan om contact met Premiumkeur op te nemen. Wij zijn in het bezit van hoogwaardige meetapparatuur waar we verzakkingen mee kunnen opsporen en een funderingsgebrek mee kunnen aantonen. Meten is weten en gissen is missen.

Scheuren kunnen meerdere oorzaken hebben. Niet alle scheuren worden veroorzaakt door een funderingsgebrek. Uit ervaring weet ik dat scheuren ook veroorzaakt kunnen worden door bijvoorbeeld rotte vloerbalken in de kruipruimte of andere constructieve gebreken.

Bel Premiumkeur. Wij geven u snel duidelijkheid over de bouwkundige staat van de fundering zodat u direct weet waar u aan toe bent.

Scheuren onderzoek woning
Scheuren onderzoek bij een monumentaal pand
2e fase funderingsonderzoek
Scheuren en funderingsonderzoek
Wat een fundering op staal?


Dit is een term die voor veel mensen verwarrend is. Een fundering op staal is een huis dat direct op de bodem gefundeerd is. Dit kan veengrond zijn, zandgrond of klei, of een combinatie ervan.

Door heel Nederland komen funderingsproblemen voor bij huizen die gefundeerd zijn op staal want door bodemdaling zakt het huis. De bodemdaling varieert per locatie. Er zijn plaatsen in Nederland waar de bodem soms met meer dan 2 mm per jaar zakt en dit veroorzaakt scheuren in de gevels en scheve vloeren in het huis. Het tast de constructieve integriteit van het huis ernstig aan. En het is een proces dat alleen gestopt kan worden door funderingsherstel uit te voeren. Alleen door het aanbrengen van palen kunt u het proces van verzakken stoppen.

Er zijn diverse bedrijven te vinden op internet die oplossingen aanbieden, maar die geen permanente oplossingen zijn. Het is symptoombestrijding. Mocht u huis gefundeerd zijn op staal en maakt u zich zorgen over de kwaliteit van de fundering van het huis waar u woont of dat u wilt kopen? Neem contact op met Premiumkeur want bij ons krijgt u een 100% onafhankelijk en een deskundig advies. Blijf uit de buurt van het netwerk van de makelaar want de kans op belangenverstrengeling is groot. Premiumkeur is niet afhankelijk van opdrachten van makelaars en is daarom 100% onafhankelijk.

Besef dat heel wat bedrijven veel werk krijgen van makelaars. En dit vergroot de kans op belangenverstrengeling. Om werk te blijven ontvangen van makelaars is de kans groot dat ernstige bouwkundige gebreken vergoelijkt worden.

Funderingsonderzoek van uw aanbouw in Muiden


ik heb al duizenden funderingsonderzoeken uitgevoerd en weet wat er speelt. Meer dan eens heb ik een huis bouwkundig gekeurd en was de aanbouw verzakt. Een aanbouw die later is geplaatst en waarbij achteraf bleek dat deze niet goed gefundeerd was of helemaal niet gefundeerd was.

Als u een huis koopt zullen we altijd controleren tijdens een aanvullend funderingsonderzoek Muiden of de uitbouw verzakt is of niet. (meerprijs) De bedrijven die de makelaar aanbeveelt doen dit nooit. Hierdoor loopt u een risico op een enorme miskoop en onnodige kosten achteraf. Door Premiumkeur in te huren verkleint u de financiële risico’s tot een minimum. En weet u precies wat u gaat kopen. Laat dus altijd een aanvullend funderingsonderzoek uitvoeren als u een oud huis koopt in Nederland. De honderden recensies die u kunt lezen zijn een bewijs dat wij doen wat we beloven. Premiumkeur, er is geen betere!

Het duurste bouwkundige gebrek is de fundering van een huis


“Fred heeft ons uitstekend geholpen bij de bouwkundige keuring. Door het aanvullende funderingsonderzoek bleek dat het huis al verzakt was en om dit te verhelpen zou er een significante investering vereist zijn. Uiteindelijk zijn we er met de verkopende partij niet uitgekomen en is daarom de koop niet doorgegaan.”

Een huis kopen met een slechte fundering


“Fred is zeer professioneel en weet waar hij het over heeft. Ik had een aanvullend funderingsonderzoek nodig voor de aankoop van een woning in Amsterdam. Door grondige funderingsonderzoek van Fred zijn de funderingsproblemen goed in kaart gebracht en dat heeft geresulteerd in een hele flinke aankoop korting. Zonder Fred zijn expertise had ik dit niet voor elkaar kunnen krijgen.”

Premiumkeur is uw lokale funderingsexpert


“Ik zocht een betrouwbare keurder voor een woning in Loenen aan de Vecht. Aangezien ik niet uit de regio kom, maar wist van de funderingsproblemen in Loenen aan de Vecht, geen makkelijke stap. Via Google bij Premiumkeur en Fred uitgekomen. Na telefonisch contact overtuigd van zijn passie voor het vak en oprechte intentie qua keuren, besloten te wachten met de bouwkundige keuring tot Fred deze kon uitvoeren. Kort gezegd: geen seconde spijt van gehad! Onkundig qua funderingen en verliefd op het huis, was ik als koper blind voor de échte gebreken. Tijdens een uitgebreide en grondige keuring, inclusief laser meting, heeft Fred mij behoed voor een financiële misser. Het funderingsonderzoek legde een flinke verzakking bloot. Binnen en op het dak bleek Fred’s uitgebreide bouwkundige ervaring: van een lekkende schoorsteen en onkundig gerepareerde goten tot een onkundig gebouwde badkamer waardoor de verdiepingsvloer doorzakte: hij maakte puntsgewijs duidelijk waarom ik dit huis beter niet kon kopen. Teleurgesteld? Wel even, want toch verliefd op het huis. Maar direct vooral opgelucht dat ik een kundig en betrouwbaar advies had gekregen. Ik vind Fred absoluut een aanrader. Hij is direct en eerlijk en ik zou geen andere keurder willen inschakelen.”

Voorkom hele hoge kosten achteraf


“Dankzij de bouwkundige keuring en het aanvullende funderingsonderzoek van Premiumkeur hebben wij een fiasco voorkomen bij het kopen van een oud huis. De staat bleek vele malen erger dan door de makelaar geschetst. Hierdoor hebben wij de koop gelukkig kunnen ontbinden. Absoluut aan te bevelen bij aanschaf van een oudere woning.”

Wat zijn de kosten van een funderingsonderzoek
inspecteren van een houten paal fundering
Inspecteren van het langshout
Funderingsonderzoek 1e fase
Onafhankelijk en deskundig funderingsadvies


“Ik heb contact gezocht met Premiumkeur voor een funderingsonderzoek omdat ik mij zorgen maakte over verzakking van mijn woning, omdat er scheuren in de voeging waren ontstaan De heer Fred Tokkie van dit bedrijf vroeg mij om een aantal foto’s te sturen. Nadat ik dit gedaan had, vertelde hij mij dat dit zetting wordt genoemd en vaker voorkomt bij nieuwbouwwoningen. Hij adviseerde mij om de voegen opnieuw te laten voegen door een vakman. Een funderingsonderzoek was niet nodig. Dit heeft mij veel geld bespaart. Ik waardeer de deskundigheid maar vooral ook de eerlijkheid van dit bedrijf enorm. Echt een topper.”

Bouwkundige keuring inclusief een aanvullend funderingsonderzoek


“Deze bouwkundige begrijpt zijn vak goed en gaat verder dan menig andere bouwkundig keurder. Ook stelt hij zich sociaal en vriendelijk op wat als zeer prettig ervaren werd.
Ik kan de heer Fred Tokkie iedereen die een bouwkundige keuring en een funderingsonderzoek wilt laten uitvoeren zeker aanraden.”