035-2340450 premiumkeur@gmail.com

Meerjarenonderhoudsplan Hilversum


Meerjarenonderhoudsplan Hilversum. Welkom op de website van Premiumkeur. Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundige inspecties ten behoeve van het meerjarenonderhoudsplan. Het meerjarenonderhoudsplan is zeer uitgebreid en zelfs de kruipruimte wordt geïnspecteerd. Besef dat de kruipruimte door de meeste bouwkundig adviesbureaus alleen maar vanuit het kruipluik wordt geïnspecteerd, terwijl de kruipruimte toch een heel belangrijk bouwkundig onderdeel is.  We hebben al honderden gebouwen en huizen bouwkundig gekeurd en hebben dus veel lokale kennis en ervaring. Premiumkeur is een allround bouwkundig adviesbureau met vestigingen in Hilversum, Amsterdam, Amstelveen, Utrecht, Zaandam, Alkmaar en Amersfoort. Het meerjarenonderhoudsplan dat wij voor de Vve maken is erg uitgebreid en overzichtelijk.  Een meerjarenonderhoudsplan Hilversum kost € 899 inclusief 21% btw. Dit is een meerjarenonderhoudsplan voor de kleine Vve met maximaal vijf appartementen. Heeft u een meerjarenonderhoudsplan nodig voor meer dan vijf appartementen, bijvoorbeeld een groot flatgebouw, dan bieden we u graag een passende offerte aan. Kies ook voor het meest uitgebreide meerjarenonderhoudsplan.

Lees de recensies van vele tevreden opdrachtgevers. Maak een afspraak via e-mail, premiumkeur@gmail.com of via de telefoon 035-2340450

U kunt ook bij ons terecht voor een kruipruimte inspectie, dakinspectie, nulmeting, scheuren onderzoek, vochtinspectie, lekkages opsporen, schaderapport, isolatie advies van het gebouw, thermografische inspectie, vloeren onderzoek en een funderingsonderzoek

 

Wat is het nut van een meerjarenonderhoudsplan


Een meerjarenonderhoudsplan is een bouwkundig rapport waarin vermeld staat wanneer er onderhoud moet plaatsvinden en wat het onderhoud per bouwkundig onderdeel kost.

Het meerjarenonderhoudsplan dat ik voor u maak, is erg overzichtelijk en voorzien van grote foto’s zodat u het bouwkundig gebrek goed kunt zien. Het is een handgeschreven rapport waarin we duidelijk uitleggen waarom er onderhoud noodzakelijk is. Er zijn meerdere bedrijven actief die je meerjarenonderhoudsplan voor u kunnen maken. Ik heb inmiddels heel wat rapporten van andere bedrijven gelezen en wat mij vooral opviel, is dat deze erg onoverzichtelijk waren. Er wordt gewerkt met standaard MJOP-software.

Deze verf standaard MJOP genereert een excel die vaak door veel mensen die niet bouwkundig overleg zijn moeilijk te begrijpen is. Maar ik vind dat je juist een heel duidelijk rapport moet maken, waardoor het makkelijker wordt voor de leden van de Vve om een weloverwogen beslissing te nemen waar het geld als eerste aan uitgegeven moet worden.

Zeer tevreden. Fred is een zeer enthousiaste professional aan wie geen detail van de te keuren huis voorbij gaat. Hij inspecteert, checkt, onderzoekt, fotografeert, legt uit. Werkt snel en doeltreffend. Hij geeft tijdens de zeer vlotte keuring alvast adviezen, laat niet alleen het probleem zien maar stelt ook gelijk de oplossing voor. Ik heb heel snel een zeer net gedetailleerd rapport gekregen, compleet met foto ’s van de besproken delen van het huis, met een duidelijke uitleg van wat er aan het huis moest gebeuren, op welke wijze, met de kosten erbij, als compleet verslag met een overzichtelijke tabel als samenvatting van de kosten. Zeker een eye opener. Hem vallen zaken op waar een potentiële koper overheen kijkt. Ik raad Fred zeker aan, en mocht ik hem weer nodig hebben, zal ik niet aarzelen hem nogmaals in te huren.

We hebben een appartement in het centrum van Hilversum gekocht, waarbij we het voorbehoud van bouwkundige gebreken hebben opgenomen. Ondanks, dat we vermoedden dat alles in orde was, hebben we voor alle zekerheid een bouwkundig expert in de arm genomen. Heel fijn, dat Fred op heel korte termijn onze nieuwe aankoop kon keuren. Contact met Fred was meteen heel prettig en to-the-point. Na keuring door Fred bleek ons vermoeden gelukkig bewaarheid, maar het geeft toch een heel fijn gevoel, dat een expert het heeft beoordeeld. En de keuring was behoorlijk grondig, waarbij een klein lekje en een doorgeslagen raam aan het licht kwamen. Geen grote dingen dus, maar wel iets om nog even te bespreken met de verkopende makelaar op een moment (voor oplevering) dat er wellicht nog wat te onderhandelen is wie voor deze kosten opdraait. Hij gaf me ook nog een aantal goeie tips in verband met energieverbruik. Je merkt meteen dat hier iemand aan het werk is, die verstand van zaken heeft, dus ik zou Fred dan ook zeker een volgende keer weer in de arm nemen en kan hem van harte aanbevelen!

Meerjarenonderhoudsplan (1)
Meerjarenonderhoudsplan (2)
Meerjarenonderhoudsplan (3)
Meerjarenonderhoudsplan (4)

Geweldige bouwkundige keuring!!! De heer Tokkie heeft zeer veel kennis van zaken. Hij ziet direct de problemen in de woning en is in staat de vaak ingewikkelde problemen in eenvoudige taal uit te leggen. In het bouwkundig rapport (dat wij dezelfde avond nog ontvingen!) licht hij de problemen toe aan de hand van de door hem gemaakte foto’s. Ook geeft hij bij elk probleem een accurate schatting van de herstelkosten. Naast het professionele oog van de heer Tokkie, is het ook zeer prettig om met hem door je mogelijk nieuwe huis te lopen. Wij waren geweldig blij met Fred.

Fred heeft een bouwkundige keuring gedaan van een woning die ik wilde kopen. Hij ging zeer grondig te werk, nam alle tijd om de woning uitgebreid te onderzoeken en beantwoordde al mijn vragen. Hij gaf ook veel goede tips over eventuele verbouwingen. Zijn hulp was veel nuttiger dan dat van de makelaar. Zijn rapport was helder en gaf een goed beeld van de zwakke en sterke punten van de woning. Verder is hij een erg vriendelijke man. Ik kreeg de indruk dat hij er plezier in heeft mensen te helpen. Kortom, ik ben heel erg blij dat ik zijn hulp heb gevraagd.

Waarom laat je een meerjarenonderhoudsplan maken


Er zijn meerdere redenen te benoemen waarom men een MJOP – Meerjarenonderhoudsplan maakt.
De belangrijkste reden is dat onderhoud kosten met zich mee brengt. Een meerjarenonderhoudsplan wordt gezien als voorwaarde om te komen tot beheersing van deze onderhoudskosten, omdat de meerjarenonderhoudsplanning inzicht geeft in de kosten op korte en eventueel lange termijn. Hierdoor kan men het te voeren onderhoudsbeleid op de toekomstige onderhoudskosten afstemmen. Als in een jaar de onderhoudskosten erg hoog zullen uitvallen, door bijvoorbeeld het vervangen van de complete dakbedekking kan men hiervoor vroegtijdig een budget vrijmaken of reserveren, of men kan overige onderhoudswerkzaamheden aanpassen of verschuiven. Zo kan men een gespreid onderhoudsbeleid voeren waar men niet meer voor onverwacht hoge uitgaven komt te staan.

Afgekort wordt een meerjarenonderhoudsplan een MJOP genoemd.

Het doel van een meerjarenonderhoudsplanning


Met een meerjarenonderhoudsplanning wordt budget voor planmatig onderhoud gereserveerd. Per jaar worden de onderhoudskosten inzichtelijk gemaakt. Ieder bouwdeel dat onderhouden wordt, wordt in een meerjarenonderhoudsplan opgenomen en kent een cyclus van onderhoud. Een onderhoudscyclus is het aantal jaar waarna een bouwdeel vervangen, hersteld, geschilderd moet worden. De omvang, de type bewerking, het materiaal, de situering en het type gebouw bepalen de kosten die nodig zijn om het onderhoud uit te voeren.

Laat iedere drie jaar het meerjarenonderhoudsplan actualiseren. Laat de MJOP steeds door dezelfde bouwkundig adviesbureau uitvoeren want die kent het gebouw al waardoor u als Vve een nog betere grip op uw onderhoudsuitgaven krijgt.

Meerjarenonderhoudsplan (5)
Meerjarenonderhoudsplan (6)
Meerjarenonderhoudsplan (7)
Meerjarenonderhoudsplan (8)
Wat is een VvE ?


Als een gebouw door middel van een splitsingsakte wordt gesplitst in appartementen die los verkocht kunnen worden, moet er een vereniging van eigenaars opgericht worden. De eigenaren van de appartementen zijn automatisch (‘van rechtswege’) lid van die vereniging.

Wie een woning koopt, koopt in feite slechts de grond onder de woning en wordt door natrekking eigenaar van de woning. De verkrijger van een appartementsrecht wordt mede-eigenaar van de grond en door natrekking mede-eigenaar van het gebouw dat op die grond staat, en verwerft bovendien het exclusieve recht een deel van dat gebouw te gebruiken (het appartement).

De grond en het gebouw hebben nu dus meerdere eigenaren. Die eigenaren gezamenlijk vormen van rechtswege de Vereniging van Eigenaars (vaak afgekort tot “VvE”). Dit betekent dat men door de koop van het appartement automatisch lid wordt en dus niet het lidmaatschap kan weigeren. of opzeggen.  Het VvE-lidmaatschap eindigt wanneer men ophoudt appartementseigenaar te zijn. Dit is een belangrijk onderscheid met gewone verenigingen, waar lidmaatschap vrijwillig is.

Het doel van de VvE is het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de eigenaars van de appartementsrechten. Hieronder valt met name het onderhoud van de gemeenschappelijke zaken. Welke zaken gemeenschappelijk zijn, staat beschreven in de splitsingsakte.

Vereniging van Eigenaren
Door het kopen van een appartement bent u als appartementseigenaar van rechtswege automatisch lid van de vereniging van eigenaren van het gebouw waar het appartement deel van uitmaakt. De VvE dient voor het beheer van de gemeenschappelijke gedeelten en het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de eigenaren. Hierbij te denken aan het in stand houden en het onderhoud van het gebouw en de gemeenschappelijke ruimten.

Het bestuur
Als koper van een appartement en lid van een VvE krijgt u te maken met twee organen: het bestuur en de algemene ledenvergadering. In tegenstelling tot andere verenigingen bestaat het bestuur vaak uit een professionele bestuurder ook wel beheerder of administrateur genoemd. Bij een kleine VvE kan 1 van de eigenaren de taak van de bestuurder op zich nemen. De bestuurder adviseert de VvE en voert bepaalde taken uit. Het zijn uiteindelijk de eigenaren die de besluiten nemen.

Het belangrijkste orgaan binnen de VvE is de vergadering van eigenaren. Meestal wordt uit de leden een voorzitter gekozen die, volgens de splitsingsakte, over het algemeen niet veel meer bevoegdheden heeft dan het voorzitten van de vergadering.

Welke gedeelten van een VvE gebouw behoren tot gemeenschappelijk onderhoud?


  • alle soorten daken
  • de balkons
  • de fundering
  • het trappenhuis
  • de ramen inclusief beglazing
  • de kozijnen
  • de deuren
  • het schilderwerk
  • metselwerk
  • voegwerk
  • de voorgevel en achtergevel
  • de vloerbalken
  • de kruipruimte
  • het stucwerk
  • de schoorstenen
  • verlichting in het trappenhuis
  • riolering inclusief standleiding
  • hoofdwaterleiding
  • hoofdgasleiding
  • rookmelders in het trappenhuis
  • brandveiligheid
  • kruipruimte

Besparen op onderhoud


Ik ben ruim 25 jaar directeur geweest van een middelgroot aannemersbedrijf  en weet precies hoe u als VvE aanzienlijk kunt besparen op onderhoud zonder dat de kwaliteit van het gebouw hierop achteruit gaat.

Ik vertel u graag hoe u flinke besparingen kunt realiseren want ik deel mijn kennis graag met u.

Onafhankelijkheid en objectiviteit


Premiumkeur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij het door haar uitgevoerde onderzoek. Premiumkeur verklaart geen enkele commerciële binding te hebben met derden, die de resultaten van het bouwkundig onderzoek zouden kunnen beïnvloeden.

Bouwtoezicht


​Als er groot onderhoud plaatsvind aan het gebouw is het zeer verstandig om de werkzaamheden tijdens de uitvoering te laten controleren door iemand met verstand van zaken.
Omdat ik niet ver van Hilversum vandaan woon ben ik snel ter plaatse op mijn fiets, ik klim de steiger op en controleer alle werkzaamheden voor u.

Ik zal foto’s maken en verslag uitbrengen aan de voorzitter van de VvE

Ik vertel u graag hoe u dit kunt realiseren want ik deel mijn kennis graag met u.

Offertes beoordelen


Heeft u als VvE moeite bij het beoordelen van offertes ?  Laat mij dit voor u doen want ik ken de prijzen beter dan geen ander.

Ik heb 25 jaar een aannemersbedrijf in Hilversum gerund en heb kennis en ervaring die u bij veel andere bouwkundige niet vind.

Wat wordt er geïnspecteerd bij een bouwkundige keuring?


De vloerbalken in de kruipruimte
De nokvorsten
De kilgoot
De schoorstenen
De dakgoot en de hemelwaterafvoeren
De dakkapellen
De bitumineuze dakbedekking
De loodslabben
De boeidelen
De houten gootbak
De zinken deklijsten
De voorgevel, achtergevel, zijgevel
Het voegwerk
Het pleisterwerk
De ramen
De kozijnen
Het glas
Deurbeslag
De badkamer
Tegelwerk badkamer
Voegwerk badkamer
Siliconenkit badkamer
Aarding van de badkamer
Ventilatie badkamer
De kelder
Scheuren in de muren

 

 

Wat wordt er geïnspecteerd tijdens een bouwtechnische keuring?


Aarding groepenkast
Bodem isolatie kruipruimte
Aanwezigheid van aardpen
Dakopbouw
Aarding stopcontacten
Groepenkaart
EPDM dakbedekking
Stopcontacten
Houtworm in de vloerbalken
Brandveiligheid
Plafonds
Brandbare materialen
Giftige brandbare materialen
Aanwezigheid rookmelders
Inbraakbestendigheid + hang- en sluitwerk
Buiten schilderwerk
Binnen schilderwerk
Keuken
De riolering
Toilet
Tegelvloeren
Houten vloeren
De open haard
De gashaard
De windveren
De waterborden
Aanbouw
De fundering (van de aanbouw of uitbouw)
Vochtonderzoek
Vochtplekken, schimmel
De fundering
Rieten dak
Isolatie van de kruipruimte
Lekkages dak
Loden waterleiding

 

 

 

 

Wat wordt er geïnspecteerd tijdens een bouwkundige keuring?


Sanitair badkamer
De dakbedekking
Dakconstructie
Waterleidingen
Isolatie dak
Vochtmeting lekkages
Vloerconstructie
Vloerbalken
Staalconstructie
Kruipruimte
Staalconstructie kruipruimte
Vloerconstructie in kruipruimte
Broodjesvloer kruipruimte
Kwaaitaalvloer
Betonrot in kruipruimte
Afvoeren in Kruipruimte
Asbest in kruipruimte
Ventilatie kruipruimte
Houtworm in de kruipruimte
Huiszwam in de kruipruimte
Vochtproblemen in de kruipruimte
Houtrot in de kruipruimte
Lekkages in de kruipruimte
Dakbeschot
De gasmeter
De kelder

 

 

Wat wordt er geïnspecteerd tijdens een bouwkundige keuring?


Sanitair badkamer
De dakbedekking
Dakconstructie
Waterleidingen
Spanten
Gordingen
Nokbalk
Isolatie dak
Lekkages
Vochtmeting lekkages
Vloerconstructie
Vloerbalken
Staalconstructie
Kruipruimte
Staalconstructie kruipruimte
Vloerconstructie in kruipruimte
Broodjesvloer kruipruimte
Kwaaitaalvloer
Betonrot in kruipruimte
Afvoeren in Kruipruimte
Asbest in kruipruimte
Ventilatie kruipruimte
Houtworm in de kruipruimte
Huiszwam in de kruipruimte
Vochtproblemen in de kruipruimte
Houtrot in de kruipruimte
Lekkages in de kruipruimte
Asbest
Zonnepanelen
Dakbeschot
De gasmeter
De kelder